L’Associació Destí Origen és una entitat sense ànim de lucre, que treballa amb la cultura a través de les arts com a eina de transformació social per generar espais de debat i reflexió en la comunitat, generant xarxa entre col·lectius amb els mateixos interessos per acostar noves perspectives i mirades del món a la ciutadania. 

 

Es tracta d’un projecte liderat per un grup de persones joves, que neix de l’àmbit cultural i la creació musical, i que amb el pas dels anys ha anat abraçant altres propostes que també s’orienten des de la mirada social i de transformació comunitària. 

 

Aspirem a poder consolidar el nostre projecte, esdevenint un espai de referència arreu de Catalunya, amb el centre a la ciutat de Sant Boi, treballant a partir de les necessitats reals del context en que ens trobem. Apostem per la participació i el treball en xarxa, la formació i la reflexió constants, per aconseguir ampliar la base social del projecte, a través de la cultura i les arts obrint les portes a tothom que es senti vinculat. Ens proposem desenvolupar activitats al llarg de l’any fonamentades en la cultura i l’acció social, desenvolupades des d’una mirada jove que sigui capaç d’incloure la diversitat present a la comunitat.

 

Davant un context cada cop més incert, on tot canvia ràpidament, ens qüestionem si hi ha altres maneres de fer les coses i prendre les decisions que ens afecten, i ens posicionem davant allò que no funciona al sistema per intentar posar la vida i la cultura al centre, i crear espais on sentir-nos identificats. 

 

Els valors que ens defineixen com a entitat són la solidaritat, la llibertat, la responsabilitat, la participació, la joventut, l’honestedat, la cura, el respecte, la justícia, l’aprenentatge, l’altruisme, la inspiració, la coherència i la pau.

 

Un projecte en constant reflexió, entre el destí i l’origen d’allò que som.

 

El nostre destí és l’origen. Un viatge de transformació que mai acaba, on entre tots redescobrir allò que ens fa en essència. El desig d’anar a les arrels pròpies. Un camí paradoxal iniciat sense esperar res més que tornar al punt de partida un cop pensem que hem arribat al final.